Over 2,3 millioner danskere valgte i slutningen af 2020 at få udbetalt 3 ugers indefrosne feriepenge. Det udmøntede sig i 13.451 kr. efter skat pr. udbetaling og sendte ikke færre end 51,6 mia. kr. før skat ud til danskerne. Fra marts 2021 bliver det muligt at søge om at få de sidste 2 ugers feriepenge udbetalt.

Sådan gør du

Ønsker du at få dine indefrosne feriepenge udbetalt, skal du søge om det på borger.dk. Datoerne for ”det åbne vindue” er ikke offentliggjort endnu. Men når der bliver åbnet for ansøgningerne til marts, søger du ved at gå ind på hjemmesiden borger.dk/bestilferiemidler, hvor du logger på med dit NemID.

Hvis du af en eller anden grund ikke fik udbetalt de første 3 ugers feriepenge i 2020, men gerne vil have dem alligevel, så kan du også vælge at få dem udbetalt, når vinduet åbner i marts 2021.

Læs mere på Borger.dk.

Herunder – Pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet:

Til marts kan man bestille de sidste indefrosne feriepenge

Lønmodtagerne kan få deres resterende indefrosne feriepenge udbetalt. Det fremgår af en aftale mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet. Man kan bestille pengene fra marts 2021.

Onsdag den 2. december 2020 er der indgået en bred politisk aftale, der betyder, at lønmodtagerne kan få udbetalt de sidste op til ca. to uger af deres indefrosne feriepenge. Dem, der ikke har hævet nogen af deres feriepenge, kan hæve op til fem ugers feriepenge på én gang.

Partierne er enige om, at udbetalingen skal finde sted fra marts 2021, som er det tidligst mulige tidspunkt, de indefrosne feriemidler kan opgøres og udbetales.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

– Jeg er glad for, at der nu er landet en aftale, der kan bidrage til at øge danskernes forbrug. Over to millioner borgere har allerede fået udbetalt en del af deres feriepenge, og jeg håber, at interessen er lige så stor for at få de sidste penge ud. Det er der behov for på grund af coronaen, som er gået ud over dele af vores erhvervsliv.

– Vi skal ikke bestemme, hvad folk gør med deres penge, men formålet med aftalen er at sætte skub i den danske økonomi, så jeg appellerer igen til, at borgerne vil bruge feriepengene lokalt, så de også kommer danske virksomheder og butikker til gavn.

Udbetalingen af de resterende feriemidler bliver baseret på indberetningerne fra arbejdsgiver. Det vil som i efteråret 2020 være frivilligt, om man vil have sine feriepenge udbetalt, og de bliver beskattet som almindelig indkomst. Udbetalingen vil ikke medføre fradrag i indkomstoverførsler mv.

Staten lægger ud for udbetalingen, så arbejdsgiverne fortsat kan vælge mellem at indbetale midlerne til feriefonden, eller beholde de indefrosne feriemidler som likviditet i virksomheden. Hæver man ikke de indefrosne feriepenge, bliver de stående i LD Fonde, som i dag administrer de indefrosne feriepenge. 

Kontakt

Pressevagt – Beskæftigelsesministeriet

51232830

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *