Har du lige været i banken for at låne penge, men uden held? Dette kan skyldes din kreditvurdering. Dette kan være frustrerende hvis man føler at man har styr på sin økonomi eller hvis man lige har set at ens drømme-hus er til salg. I dette indlæg vil du nogle tips til bedre at forstå kreditvurdering og ligeledes hvordan du kan styrke din mulighed for at tage et banklån.

Hvad er en kreditvurdering?

En kreditvurdering er en vurdering af din samlede økonomi. De kigger på balancen mellem din formue, indtægt, udgift, betalings-villighed og ligelede din betalings-evne. Dette gør de for at sikre sig, din økonomi kan holde til et lån. Er dit kreditvurdering ikke stærk nok til et lån, betyder det naturligvis ikke at du skal finde et sted der vil låne dig pengene på trods af dette. Du skal arbejde på at styrke din økonomi og ved en stærkere økonomi kunne opnå dit mål om at tage et lån til et nyt hus, en bil eller måske en båd.

Forbedre din formue

Din formue betyder de penge du har sparet op i form af at pengene står på en konto eller investeret i aktier og obligationer. Har du en opsparing viser det ikke blot at du er økonomisk ansvarlig men det stiller ligeledes en sikkerhed overfor banken om at de kan få penge tilbage i tilfælde af at du ikke kan betale. Få derfor lavet en opsparing.

Indtægter og udgifter

Der er ikke tvivl om at de kigger på din måde at bruge dine penge. De kigger på hvor stort et beløb du har til rådighed efter at dine regninger er betalte. Har du et meget lille rådighedsbeløb, kan det være en god idé at trimme dit månedlige budget og få sat udgifterne lidt ned på ting som ikke er livsnødvendige såsom internet. Har du i forvejen flere små lån, så få dem betalt ud hurtigst muligt – alternativt her, kan være og få lavet et samlelån.

Betalings-villighed og betalings-evne

På disse punkter tjekkes der om du er i stand til at betale og om du er interesseret i at betale gæld tilbage. De kan blandt andet kigge på om du betaler andre regninger til tiden, er du derfor ikke god til at betale regninger, skal du få sat dem over betalingsservice. De kan ligeledes se på om du tit har minus på din konto, har du dette burde du få et kort som der ikke kan trækkes over på. Når du skal styrke din kreditvurdering, skal du hele tiden tænke på at få dækket de områder som du ikke har styr på.

Når du har fulgt de økonomiske råd

Når og hvis du har fulgt de ovenstående råd, så vil du have styrket din kreditvurdering. Herefter skal du gå i banken og helst flere banker, så de kan give dig det bedste låne tilbud, eller lignende. En mulighed vil være at bruge Letfinans.dk, da du har vil med kun én ansøgning få tilbud fra flere banker og dermed større chance for at få det bedste billig lån.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *