Hvad koster en helstegt pattegris?

Det er så svært at svare på hvad en helstegt pattegris koster, da der kan være flere variabler at tage højde for – er det sæson for helstegt pattegris, hvor mange skal have mad – dvs. størrelsen på pattegrisen, hvor i landet skal den steges, hvem skal stå for selve grilningen – Er det dig selv eller et cateringfirma eller andre der leverer mad ud af huset.

Derfor anbefaler i stedet at man ringer til en slagter eller cateringfirma og får oplyst en konkret pris på en helstegt pattegris til de personer du skal bruge mad til. Ofte vil man også få tilbehør med i en kuvert pris fra et cateringfirma/slagter, så man skal overveje om det kan svare sig at grille den selv.

Helstegt pattegris – til hvor mange?

Et andet spørgsmål som mange har er, hvor mange personer der egentlig kan blive mætte af en helstegt pattegris. Her er der også flere ting man skal overveje inden man bare kaster et tal ud.

De ting man skal overveje kan f.eks. være:

Er der andet kødtilbehør? Helstegt pattegris kan både være det eneste kød ved måltidet eller en del af en større buffet, og her er det selvfølgelig oplagt at jo mere ”andet mad” i form af tilbehør, der er tale om, jo flere mennesker kan pattegrisen mætte.

Hvem skal spise den? Der er stor forskel på om det er mad til mandeklubben, eller om den helstegte pattegris skal bruges til konfirmationen, hvortil der også er flere børn med som ikke spiser så meget.

Er folk sultne? Dette går i bund og grund ud på at du skal huske at overveje hvad der ellers er sket i løbet af dagen. Er pattegrisen en afslutning på en aktiv teamworkdag – så vil man formegentlig kunne spise meget mere end hvis man har gået og spist små snacks og mad hele dagen.

Skal der være til natmad? Er det en fest der fortsætter til langt ud på natten, kan det være lækkert at gemme lidt gris til natmad – det bliver man glad for når klokken passerer midnat og maven igen begynder at rumle.

Når man tager alt det med i overvejelserne, så anslår vi, at en helstegt pattegris kan mætte min. 35-45 mennesker, og det mener vi er et meget reelt tal.

Her kan det også være en god ide lige at snakke med slagteren først, da han nemmere konkret ville kunne vurdere hvor mange den kan mætte og hvor stor en gris der er brug for – en helstegt pattegris vejer fra ca. 25 kg. til 35 kg. Altså hvis man selv tænker man vil grille den.

Hvordan laver man helstegt pattegris?

Man kan enten stege grisen selv eller få en professionel catering firma til at stege grisen for en. Det er som sådan ikke svært at lave en helstegt pattegris. Man skal bare bruge en stor grill, hvor man har mulighed for at lave indirekte varme.

Derefter skal man have grisen op på et stort spyd, som man så skal dreje konstant rundt i mange timer. Her kan stegetiden nemt være alt fra 6-10 timer an på størrelsen.

Hvis du ikke selv står og har en stor grill, og derfor ikke kan lave den selv, så kontakt et mad caterings firma. Hvis du bor i Nordjylland, og søger efter en ”Helstegt Pattegris Nordjylland” – da vil vi gerne anbefale Slagterpanduro.dk. Her får du både levering, og udskæring på stedet (hvor du holder festen), samt masser af tilbehør. Han laver vel nok Danmarks bedste helstegte pattegris.

Hvad passer til helstegt pattegris?

Først og fremmest skal man overveje om ikke det vil være lækkert med en kold øl til sin gris, men hvis man gerne vil have vin til helstegt pattegris – kan man med fordel overveje en lidt kraftig vin.

Det kan her være en god ide at besøge sin lokale vinmand og høre hvad han kan anbefale. Masser af frisk salat og grønt passer også virkelig godt til den helstegte pattegris, da den det matcher den lidt tungere gris, med den friske salat. Foruden salat, så vil flutes eller anden form for frisk brød være at foretrække, samt, flødekartofler og/eller krydderkartofler.

Helstegt Pattegris
Helstegt Pattegris

Hvem laver den bedste Helstegte Pattegris?

Hos Slagter Panduro i Hjallerup (v/ Hjallerup Slagtehus) har de ifølge de Nordjyske kunder den bedste helstegt pattegris i Nordjylland.

“Jeg har aldrig set noget lignende” udtaler marketings eksperten Steen M. Nielsen, og fortsætter “Normal vil der altid være nogle middelmådige kunde udtalelser af kvalitet eller andet, men det er der ikke ved Slagter Panduro, her er alle anmeldelser i top”. Hvilket han understreger er meget sjældent, og nærmest aldrig set før.

Se hele artiklen på Worldvision.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *