Kanel 25 År

Hvem har ikke været til en “kanel 25 år fødselsdag”, hvor fødselsdagsbarnet (hvis de endnu ikke er gift) bliver dynget ind i kanel. Det er både vildt og voldsomt, men oftest er fødselsdagsbarnet jo med på det og forberedt på at skulle have kanel.

Fødselsdagsbarnet er ofte forberedt på den måde, at de har taget ekstra tøj på, nogle gange har de også beskyttelsesbriller på, så de ikke får kanel i øjnene, ligesom at de har ekstra tøj med, så de kan gå i bad og skifte tøj igen efterfølgende.

Men hvor stammer Kanelen til de 25 år fra?

Selve traditionen om at få kanel på sin 25 års fødselsdag, stammer fra at man kalder den ugifte, som bliver 25 år en kanelsvend, eller for piger en kanelmø. Selve det at få kanel på sin 25 års fødselsdag er dog en nyere tradition, hvor der ikke ligger anden historie bag, end at det kaldes en kanelsvend eller kanelmø.

Kanel traditionen er opstået i det små, og er i generationer bare blevet mere og mere udbredt til en fast tradition med skæg og ballade for øje. Det hænger måske også lidt sammen med traditionen, om at få peber til sin 30 års fødselsdag (hvis man er ugift), men for manges yngre vedkommende, så er der jo langt tid til de 30 år. Og så er traditionen med at få kanel på sin 25 års fødselsdag hurtig blevet en populær leg og tradition blandt dem i midt tyverne.

Gør dine forberedelser

Om du er den, som skal have kanel, eller er du vennen eller veninden som skal give kanel, så er det fornuftigt at gøre sine forberedelser, da kanel ikke på samme måde som peber, bare kan støvsuges op. Kanel er et meget fint pulver, der suger sig ind i tøj, tæpper, sofastoffer – og der kan det være næsten umuligt at få væk fra igen. Det anbefales, derfor at gå udenfor, når kanel ritualet skal udføres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *