Ramt af stress?

Stress kan ramme os alle, og symptomerne kan være meget forskellige. Men der er hjælp at hente, hvis arbejdspresset og stressen rammer én. Læs her om, hvad du skal være opmærksom på, og hvor du kan få hjælp i de forskellige situationer.

Hvad er stress?

Vi kan starte med at finde ud af, hvad stress egentlig er. Der findes ikke en officiel definition af stress, som forskere, behandlere eller konsulenter er enig om, ligesom stress ikke er en selvstændig anerkendt diagnose.  Man kan imidlertid tale om stress som en reaktion eller en form for tilstand, der enten kan opstå akut eller være langvarig. Stress er menneskets alarmberedskab, som der træder i kraft.

Den akutte stress er ikke farlig, men kan hjælpe dig i hverdagen med en opgave eller situation, der kræver noget ekstra af dig.

For mange og for hyppige akutte stressreaktioner eller konstant belastning over længere tid kan dog føre til en langvarig stressreaktion, hvor din krop ikke får mulighed for tilstrækkelig restitution. Det er den langvarig stresstilstand eller reaktion, som kan belaste dig og komme til udtryk i en række psykiske, fysiske og adfærdsmæssige symptomer. Der er tale om en normal reaktion på en usund påvirkning/tilstand.

F.eks. stort arbejdspres og lav støtte i arbejdet fra ledere og kollegaer er veldokumenterede risikofaktorer for udvikling af stress.

Hvad kan du selv gøre?

Når du er sygemeldt på grund af stress, så er du syg. Og når du er syg, så er din vigtigste opgave at blive rask igen. Og det er det, du skal have fokus på, at blive rask.

En god stressbearbejdning ved en stress terapeut kan være en rigtig god idé for at forstå din stress, og komme ovenpå igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *