Moderne design plakater til hjemmet

Leder du efter en flot design plakat til dit hjem, så skal du gøre dig et grundig valg omkring det rette plakat design. Det er først og fremmest vigtigt at gøre sig nogle tanker, omkring valget af den helt rigtige plakat, her med tanker på både design, størrelser, pris og kvalitet.

Plakater som dekoration

Vælger du at indrette med flotte grafiske plakater i hjemmet, så får du her en dekorations-form, som er forholdsvis billig, sammenlignet med en vægdekoration lavet med lærreds-tryk eller malerier, dette betyder at du med plakater ikke er så økonomisk bundet til din dekoration, som hvis du have valgt en anden form for interiør til væggen. Mange ønsker på et tidspunkt at skabe lidt fornyelse i dekorationen, og hertil er valget af moderne plakater ideelt, da de er nemme at udskifte i rammerne, når der ønskes skiftet til tidens nye farver og designs. Dog er der ved dekoration med plakater mange spørgsmål, der kan være værd at tage med, for at få det helt rette plakat design til hjemmet.

Plakat design og størrelse

Plakater findes i mange forskellige plakat designs og størrelser, og det kan ofte være svært at finde lige netop den plakat og størrelse man søger, hvis der handles i en butik, og det kan derfor være en stor hjælp, at lave en specifik søgning på Google for at finde den helt rette plakat til hjemmet. På Google kan der eksempelvis søges på ”sort hvide plakater med tekst i størrelse 70×50 cm”, ”verdenskort plakat” eller andre specifikke søgninger som man ønsker og leder efter. Man vil her kunne finde mange gode forslag, som kan hjælpe dig på vej til at finde de rette plakater.

Plakatplaza - plakater
Fra PlakatPlaza.dk

Valg af ramme til plakater

En plakat kan gøres endnu mere flot, hvis man rammer den rigtige ramme, da den netop skaber en flot ramme omkring plakaten. Rammer til plakater findes ikke bare i mange størrelser, men også i mange farver og materialer. Rammer findes i træ, i natur look og i sort eller hvidt. De kan også fås i metal, som kobber og messing, som passer godt til det nordiske stilrene look. Der er ikke noget flottere, end en flot design plakat i den rette ramme.

Kvalitets papir til plakater

Papiret som anvendes til plakater er ikke et hvilket som helst stykke papir, her skal du tænke på om du ønsker en blank eller mat overflade på dine plakater, dette kan ofte være svært at se, når du handler på nettet, men heldigvis er der ofte gode varebeskrivelser ved de fleste plakater, der fortæller hvilken type papir og overflade designet er lavet med. Det anvendte papir til plakater bør ligge omkring 180-220 g/m2 hvis det er en god kvalitet, så dette er værd at kigge godt efter, da mange nye designere vælger tyndt kopipapir 100-140 g/m2, da de så kan udskrive plakaten fra en lille kopimaskine i hjemmet, hvilket ofte resultere i en meget dårlig kvalitet i plakatens tryk/design. Så hav dette i mente, når du køber plakaten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *