Der kan være mange forhold at have øjnene åbne for når man køber en brugt bil. Et af forholdene er, at det kan være en god forretning for sælger, hvis det lykkes ham at snøre end potentiel køber af en brugt bil. Derfor skal man som køber være oplyst på den bil man er ved at købe og gøre sin research inden man gør sig et køb af en brugt bil.

Tjek bilens historik

Der kan være flere forhold som er væsentlige ift. at undersøge og researche den bil man overvejer at købe. Det kan være at tjekke for om bilens kilometertal er sandsynligt. Altså om sælger taler sandt omkring, hvor langt bilen har kørt. Det kan også være at tjekke om bilens alder det som sælger siger den er – Derudover er det også godt at tjekke op på, hvornår bilen sidst været synet.

Der findes sites som Tjekbil, hvor man kan slå nummerplade oplysninger op og se alt omkring bilens historik.

Lav en slutseddel

Når du har lavet dit hjemmearbejde og blevet klogere på oplysninger omkring bilen er det vigtigt, at du bliver enig med sælger omkring hvilke vilkår aftalen indgås indenfor. Det er derfor en rigtig god idé at udarbejde en slutseddel, så ikke I et halvt år efter aftalen er blevet uenige om, hvad der er sagt og gjort, hvis der skulle være noget. Slutsedlen er det dokument aftalen laves indenfor, hvor stort set alle informationer indgår og der kan derfor ikke være tvivl, hvis der senere skulle opstå komplikationer.

Omregistrér bilen

Som køber er det dig, der skal sørge for at omregistrere bilen. Sådan en guide kan du finde her: omregistrering af bil – din guide til ejerskifte. Omregistrering skal gøres inden 3 uger efter aftalers indgåelse ellers kan sælger bede Motorstyrelsen afmelde køretøjet (SKAT.dk).

 

Fortsat god jagt efter din drømmebil!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *