Når den står på charterferie, ligger Mallorca højt på manges ønskeliste. Det er der ikke noget at sige til, for den store spanske solskinsø i Middelhavet har rigtig meget at byde på.

Her finder du nogle af Europas bedste badestrande, oliven- og appelsinlunde, charmerende landsbyer, storslået natur, masser af kultur og historie og desuden også mulighed for at få en dosis pulserende storbyoplevelser. At Mallorca kan præstere et gennemsnit på mere end 350 årlige solskinsdage, er naturligvis også med til at tiltrække en del turister året rundt.

Går du med planer om at opleve den smukke ø i den næste ferie, kan du herunder finde anbefalinger til tre meget populære attraktioner på Mallorca.

La Seu

Lige i hjertet af Mallorcas største by Palma de Mallorca (cirka 400.000 indbyggere) finder du øens vel nok smukkeste og mest berømte katedral – Le Seu-katedralen ved byens havnepromenade.

Le Seu er med sin længde på 121 meter, bredde på 55 meter og højde på 44 meter et ganske imponerende bygningsværk i gotisk stil. Helt som Rom, blev Le Seu dog heller ikke bygget på én dag. Faktisk blev byggeriet af katedralen påbegyndt helt tilbage i 1229 og den sidste sten blev først lagt i 1601. I den lange periode har en række arkitekter naturligvis være involveret i byggeriet. En af de mere prominente var den catalanske stjernearkitekt Antoni Gaudi, som arbejdede med katedralen fra 1901, men forlod projektet i 1914 grundet uoverensstemmelser med entreprenøren.

Vælger du at besøge dette ikoniske bygningsværk på din tur til Mallorca, vil du få meget mere information om den spændende historie bag. For besøgende er der adgang til katedralen hver dag mellem kl. 10.30 og 17.00.

Cuevas del Drach – Dragegrotterne

På Mallorcas østkyst (ved Porto Cristo) kan du opleve de imponerende drypstenshuler Cuevas del Drach – eller på dansk Dragegrotterne. Det er en af Mallorcas helt store turistattraktioner.

Der er faktisk tale om i alt 4 sammenhængende huler, som inde i dybet gemmer på Lago Martel, der er Europas største underjordisk sø. Sceneriet bliver ikke mindre spektakulært af, at der ved søen er indrettet et amfiteater, hvorfra man kan nyde klassisk musik (opført af levende orkester) og et smukt lysshow.

Cuevas del Drach er cirka 25 meter dyb, og du vil på en tur gennem dette fantastiske naturfænomen kunne se de flotte drypsten, der vokser ned fra loftet og op fra gulvet.

Dragegrotterne er en rigtig fin oplevelse for både børn og voksne og det er muligt at købe guidede ture på flere forskellige tidspunkter hver dag.

Castell de Bellver

Den sidste Mallorcanske seværdighed på listen tager os tilbage Palma – eller nærmere bestemt tre kilometer vest for Palma, hvor du finder det gotiske slot Castell de Bellver (eller Bellver Slot).

Slottet blev bygget i det 14. århundrede og er meget karakteristisk grundet sin runde konstruktion. Castell de Bellver er faktisk ét af meget få runde slotte i Europa.

Tilbage i tiden blev slottet i en længere årrække anvendt som fængsel og har i nyere tid desuden være benyttet til at holde styr på politiske fanger. I dag er det en turistattraktion, men Castell de Bellver huser også Palmas historiske museum.

Når du har taget turen hele vejen op til slottet og hele vejen op på slottets tag, vil du ikke fortryde dine ”anstrengelser”. Herfra har du den absolut bedste udsigt over Palma og det fantastiske Middelhav. Udsigten er hele turen værd. På catalansk betyder Bellver faktisk flot udsigt.

Det er faktisk ret nemt at komme til slottet og du har flere muligheder. Du kan f.eks. tage en sightseeing-bus, selv køre, eller hvis du er den aktive type, kan du tage turen på gåben.

Med en entrépris på nogle få Euro er dette en turistattraktion, hvor du får fuld valuta for pengene.

Andre seværdigheder på Mallorca

Hvis din tid på Mallorca tillader det, må du endelig ikke lade dig begrænse af ovennævnte tre seværdigheder. Der er så mange flere attraktioner og oplevelser på øen. I flæng kan nævnes Mirós museum og atelier, De arabiske bade, Veterantoget til Sóller, øens mange markeder, tapascrawl og naturligvis shopping i Palma.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *