Rionet til Armering, Hegn eller Espalier

Rionet elller Armeringsnet, som det også kaldes – bruges som forstærkning i betonkonstruktioner nedstøbning og armering af gulve (betongulve). Armeringsnettene er svejset sammen fra fabrikken og danner et firkantet mønster med maskestørrelser fra 5 x 5 cm., til 15 x 15 cm. Stålet i nettet har en ru overflade, der sikrer en god og stærk forankring i betonkonstruktioner, som er det primære funktion nettet bliver produceret for.
Armeringsnettet eller Rionettet kan fås i forskellige tråd tykkelser, fra 4 mm., 5 mm, 6 mm og op til 12 mm. De mest anvendte er 4 mm til 6 mm. Der kan være forskellige grunde til at vælge en tykkelse af net frem for en anden. Det anbefales dog, at man vælger minimum en 6 mm tykkelse, såfremt man ønsker at anvende gulvvarme.
Rionettet kan leveres både som lukket, eller åbent. Det åbne rionet har ”strittere”, dvs. det er ikke en lukket ramme.

Hos Billigrionet.dk, kan du få Rionet i de mål du ønsker.

Rionet til Espalier & Hegn

Rionet kan også anvendes til dekoration i haven, såvel til hegn, låger opbygget i stålramme, eller som espalier. Til dette formål kan det anbefales at anvende 4 mm eller 5 mm net, da det er nemt at arbejde med. Til havehegn anvender man oftest galvaniseret rionet, da det ikke ruster. Dog bruger mange det ubehandlede net til espalier, da det får et flot rustikt og rustent look efter nogen tid udenfor. Dette look matcher flot i havens naturlige farver.
Rionet til havehegn og espalier er blevet yderst populært, derfor bliver meget af det solgte rionet i byggemarkederne ikke brugt til det, det var tiltænkt nemlig til armering af beton. Men det bliver solgt til det formål at lave en smukt, moderne espalier til haven eller som hegn.

Nyhed i 2018 – Stål Hegn, hegnsfag & Låger på mål

Hos BilligRionet.dk, kan du købe både rionet, hegn (hegnsfag), stål- og træstolper og låger på mål. Hegnsfag kan købes med lodrette poster. Ligesom du kan købe stål låger med rionet eller med lodrette stål poster. Du kan altid bestille her på webshoppen, eller kontakte Peter direkte på telefon i åbningstiden.

Andre lignede byggematerialer

Armeringsnet og kamstål indgår stort set altid i et byggeprojekt, når der skal forstærkes en betonkonstruktion eller lignende. Ved støbning af betongulve udlægges armeringsnettet på AL-lister (afstandsliste, der anvendes til vandret armering) eller klodses op med stjerner, hvorefter eventuel gulvvarme bindes fast til nettet inden støbning. Det er meget vigtigt, at nettet har den korrekte tykkelse i forhold til konstruktionen, og at alle net har overlap, så de er i god berøring med hinanden.
Armeringsjern også kaldet kamstål anvendes til forstærkning af konstruktioner. Det anvendes ofte sammen med armeringsnet, og ærligt når man støber beton, hvor rillerne på stålet sørger for en stærk forankring og binding af den støbte beton. Kamstål kan både fås som galvaniseret kamstål, eller som ubehandlet kamstål.

Armerings stål - rionet - jern
Kamstål

Du kan købe rionet (armeringsnet), HEB Bjælker, kamstål og lignende her på BilligRionet.dk. HEB Bjælker er de bjælker eller jerndragere, der typisk bliver brugt til konstruktions formål og beskriver i sin benævnelse HEB om produktet har form som et H. Der findes en anden type der hedder IPE hvor kroppen af bjælken er længere end flangen, derfor hedder den IPE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *